Over Roel Scheij

Kennismaking

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Roel Scheij, geboren in Hedel op 10 oktober 1998. Ik was 12 jaar toen geconstateerd werd dat een tumor in mijn hoofd de oorzaak was van mijn afnemend zicht. De tumor werd succesvol verwijderd, maar daarna zag ik nog maar voor 4%. Mijn leven als sportieve scholier nam daardoor een heel andere wending. Voetballen op een groot veld bleek helaas niet meer mogelijk. Tijdens een zomerkamp kwam ik in aanraking met meerdere sporten die afgestemd zijn op mensen met een visuele beperking. Zo maakte ik kennis met tandemwielrennen. Ik was meteen verkocht!

Mijn doel

In het wielrennen heb ik mijn passie gevonden. Ik heb mijzelf als doel gesteld om deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Dit vraagt veel inzet en energie. Dagelijks train ik intensief: binnen op de fietstrainer en buiten op de tandem. Het is niet altijd even makkelijk om dat te combineren met mijn huidige opleiding bij het REA College en het feit dat ik doordeweeks in Ermelo woon. Maar als sporter moet je offers brengen om de top te bereiken.

Piloot

Tandemwielrennen kan ik niet alleen. Daar heb ik een goede piloot voor nodig. In de afgelopen jaren heb ik mijn tandem gedeeld met veel geoefende wielrenners, stuk voor stuk geweldige gasten. Zij zijn mijn trainingsmaatje of teamgenoot bij wedstrijden.

Ervaren trainer

Naast een goede piloot en een enthousiast vrijwilligersteam is een ervaren trainer en coach onmisbaar. Die heb ik gevonden in Erik Dekker. Dankzij de bijna dagelijkse inspanningen van Erik heb ik grote sprongen gemaakt in mijn ontwikkeling als topsporter. Samen focussen we ons op verdere progressie.

Wedstrijden

De afgelopen jaren heb ik aan de start gestaan van diverse nationale en internationale wielerwedstrijden. Als tandemteam hebben we meerdere successen geboekt. Dat leverde ons al zilveren en bronzen plakken op. Ook dit jaar hebben we weer een goed gevuld programma. 

Sponsoren

Samen met mijn team koers ik richting de Paralympische Spelen. Tandemwielrennen is een dure sport. Denk alleen al aan de kosten voor materiaal, kleding, vervoer en verblijf. Gelukkig heb ik een trouwe club van sponsors en donateurs om me heen, maar natuurlijk hoop ik dat nog veel meer sponsors zich aanmelden.

Wil je helpen?

Wil je me helpen om mijn paralympische droom te realiseren? Neem dan contact op met:

Team Roel Scheij

Eric Jan Hoogendoorn (penningmeester)

06 51143325

ericjan@hoogergoed.nl

 

Neem contact met ons op:

 

14 + 1 =