Over Roel Scheij

Kennismaking

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Roel Scheij, geboren in Hedel op …..  Ik was 12 jaar toen geconstateerd werd dat een tumor in mijn hoofd de oorzaak was van mijn afnemend zicht. De tumor werd succesvol verwijderd, maar daarna zag ik nog maar voor 4%. Mijn leven als sportieve scholier nam daardoor een heel andere wending. Voetballen op een groot veld bleek niet meer mogelijk, maar het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse en het fietsen van de Alpe d’HuZes lukte me nog wel. Tijdens een zomerkamp kwam ik in aanraking met meerdere sporten die afgestemd waren op mensen met een visuele beperking waaronder het tandemwielrennen ontstaan.

Mijn doel

Ik heb in het wielrennen mijn passie gevonden en mijzelf als doel gesteld deelname aan de paralympische spelen. Mijn doel vraagt veel inzet en energie. Dagelijks train ik intensief met trainingen binnen op de fietstrainer en de trainingen buiten op de tandem. Het is niet altijd even makkelijk om dat te combineren met mijn huidige opleiding tot …..… en het feit dat ik doordeweeks in Ermelo woon. Maar als topsporter moet je offers brengen om de top te bereiken.

Piloot

Tandemwielrennen kan ik niet alleen. Daar heb ik een goede piloot voor nodig. In de afgelopen jaren heb ik mijn tandem gedeeld met veel geoefende wielrenners, stuk voor stuk geweldige gasten. Zij zijn mijn trainingsmaatje of teamgenoot bij wedstrijden

Ervaren trainer

Naast een goede piloot en alle vrijwilligers is een ervaren trainer en coach onmisbaar. Die heb ik gevonden in Erik Dekker. Dankzij de bijna dagelijkse inspanningen van Erik heb ik grote sprongen in mijn ambitie gemaakt met focus op een verdere progressie.

Wedstrijden

De afgelopen jaren heb ik aan de start gestaan van diverse nationale en internationale wielerwedstrijden. Als tandemteam hebben we meerdere successen geboekt. Ook dit jaar hebben we weer een goed gevuld programma waarover op site meer informatie. Tijdens de eerste wedstrijd in Italië een zilveren plak, een mooie start voor dit jaar.  

Sponsoren

Al trappend koers ik naar de top maar daarvoor zijn veel sponsoren nodig. Tandemwielrennen is een dure sport. Denk alleen al aan de kosten voor materiaal, kleding, vervoer en verblijf. Gelukkig is er een trouwe club van sponsoren en donateurs, maar ik hoop dat er zich nog veel meer sponsoren aanmelden.

Wil je helpen?

Wil je teamroelscheij helpen neem dan contact op met de volgende persoon:

Eric Jan Hoogendoorn

0651143325

ericjan@hoogergoed.nl

 

Neem contact met ons op:

 

10 + 14 =