Zondag 2 mei stond Team Roel Scheij met acht concurrenten aan de start van de allereerste internationale wielerklassieker de Ronde in Vlaanderen. “Dat was wel even wennen na een jaar dat door de coronapandemie nagenoeg de prullenbak in kon. Natuurlijk is er gewoon doorgetraind, maar de wedstrijdprikkels hadden we nog niet gehad.”

De wegwedstrijd van 105 kilometer voerde van Brugge naar Ronse over meerdere hellingen, waaronder de Nieuwe Kwaremont. Roel en Roland hadden de matige tot krachtige wind voornamelijk in de rug, het tempo lag hoog. Bij de eerste beklimmingen moesten ze enkele teams voor laten gaan, maar dat gat wisten ze meestal weer te dichten door goede afdalingen.

Na eerst opgetrokken te hebben met het Amerikaanse team, besloten Roel en Roland zelf het initiatief te nemen. Hun voorsprong van een halve minuut bleek echter niet genoeg. Na 75 kilometer werd een versnelling geplaatst, waaraan Team Roel Scheij helaas niet mee kon doen. Toen ze na 90 kilometer ook nog eens lekreden, zagen ze hun vijfde plaats veranderen in een DNF (Did Not Finish).

“Al met al gaf het een dubbel gevoel. Het was fijn om weer een rugnummer te kunnen opspelden, maar het niveauverschil was nog te groot om mee te kunnen. Jammer dat de lekke band een klassering in de weg stond. Gelukkig gebeurde dat relatief laat in de wedstrijd, zodat we toch een goede training hebben gehad in de aanloop naar de Wereldbeker in Oostende op 7 en 9 mei: de volgende koers op het programma.”