Wat doe je als het wedstrijdseizoen op zijn kont ligt door corona? Dan blijf je stug doortrainen en vul je de resterende tijd zinvol in. Althans, dat is de aanpak van Roel. Hij besteedde de afgelopen maanden onder meer aan zijn stage voor de opleiding Fietstechniek aan het REA College in Ermelo. Die stage liep hij bij ROAM Special Cycles in Hedel, op loopafstand van zijn ouderlijk huis.

Van december tot en met mei werkte Roel bij deze fabrikant van speciale fietsen. Een gerenommeerd bedrijf, met onder andere sporters als Esther Vergeer en Laura Vaan als klant. Twee dagen per week liep Roel de ruim twee kilometer die zijn huis scheidde van ROAM. Bij dat Hedelse bedrijf – waar twaalf mensen werken – draait het vooral ook om meedenken, verbeteren en creatieve oplossingen. Dat ligt Roel. Hij werkte onder andere aan het productieproces van handbikes, met de focus op frameopbouw. Op de werkplaats werd hij begeleid door Paul van Schalen en Jeroen Boelen, beiden ex-profwielrenners. In meerdere opzichten kon Roel dus veel leren van deze stage.

Op zijn beurt heeft Roel een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de medewerkers van ROAM Special Cycles. Stagebegeleider Johan de Rouw is vol lof: “We zijn onder de indruk van wat hij al had geleerd en van de manier waarop hij in het leven staat. Hoe hij omgaat met mensen is bijzonder om te zien. Jammer dat we op dit moment geen vacature hebben, anders had ik hem graag aan ons team toegevoegd. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Ons netwerk kan in ieder geval van pas komen.”

De stage is succesvol afgerond. Daarmee is ook een einde gekomen aan de wekelijkse wandelingen naar ROAM. De vrijgekomen tijd gaat Roel sportief invullen. Door versoepeling van de coronamaatregelen kan hij nu weer de tandem op met zijn vaste piloot Roland en met zijn trainingsmaten. Het is nog onbekend wanneer er officiële wedstrijden mogen worden gereden. Maar als die zich aandienen, zorgt Roel dat hij in topvorm is. “Ik voel me nu zelfs beter dan toen we de lockdown ingingen. Binnenkort heb ik een fitheidstest, daaruit zal dat zeker blijken!”