Team Roel Scheij sluit dit wielerjaar af met een bronzen plak. Roel en Roland reden op 19 september het Nederlands Kampioenschap Weg Paracycling voor tandems op de Nedereindse Berg in Utrecht. “We waren erop gebrand een mooie koers te rijden, maar het traject was wel een uitdaging,” aldus Roel. “Het parcours van de Nedereindse Berg was zwaar met veel bochten en een flinke heuvel. Dat voelden we wel in onze benen! De ronde van ruim twee kilometer moesten we dertig keer afleggen.”

Team Roel Scheij stond aan de start met sterke teams, waaronder twee wereldkampioenen. Maar Roel en Roland lieten zich niet gek maken. “Na de start gingen we als eerste koppel door de bocht. Die ronde bleef alles nog bij elkaar, hoewel het koppel Veldkamp en Flens al meteen uitviel met materiaalpech. In de tweede ronde koos het tandemkoppel Bangma en Bos voor de aanval. Ter Schure en Fransen gingen in de achtervolging. Helaas konden we net niet mee. Dat betekende dat we voor de bronzen medaille moesten strijden. Het koppel De Vries maakte het ons moeilijk. We probeerden te ontsnappen, maar ze haakten al snel weer aan. Onze tweede poging slaagde wel en leverde uiteindelijk de bronzen plak op.”

Met deze koers eindigt het wielerseizoen voor Team Roel Scheij. “We zijn erg blij om dit seizoen nog een keer op het podium te staan. Vanwege corona hadden we dit jaar maar weinig kansen om ons te meten met andere teams. Volgend seizoen hopen we meer wedstrijden te kunnen rijden!”