Begin juni zetten Roel en Roland koers naar Oostenrijk voor de Europese Kampioenschappen. Op vrijdag 4 juni stonden ze aan de start van de tijdrit. Een dag later volgde de wegwedstrijd.

De tijdrit vond plaats op een technisch parcours van 12,5 kilometer. Vrij kort in vergelijking met die van 30 kilometer in Oostende. Team Roel Scheij was erop gebrand een goede tijdrit te rijden. “Daardoor begonnen we misschien iets te snel, waardoor we op het einde power verloren. Het traject zat vol heuvels en glooiingen. Soms denderden we met 80 km/u naar beneden! We hadden moeite om deze zware rit goed in te delen. Maar we zijn tot het gaatje gegaan. We eindigden als zesde, met slechts een seconde verschil met de nummer vijf. Ja, dat is tijdrijden: secondenspel! Daarin moeten we nog sterker worden, willen we het podium bereiken. Gelukkig hebben we in de top tien kunnen rijden.”

De volgende dag stond Team Roel Scheij met twaalf andere tandemkoppels aan de start van de wegwedstrijd. Het parcours van 49,8 kilometer ging over meerdere heuvels,  de een wat steiler dan de andere. “We spraken af om vroeg weg te rijden. Maar de concurrenten bleven strak in ons wiel. Toen de wereldkampioenen in de tweede ronde het gas helemaal opendraaiden, konden we ze helaas niet volgen. We vonden aansluiting bij een Nederlands en een Pools team. De Nederlanders haakten echter na 35 kilometer af. De laatste ronde eindigde in een sprint. Het Poolse team pakte dat tactisch net iets slimmer aan dan wij. Ook deze dag eindigden we op de zesde plaats.”

Roel en Roland zijn weer een ervaring rijker. “De komende tijd gaan we met onze leerdoelen aan de slag. We hebben nog een lange weg te gaan naar de top, maar we worden telkens beter. Helaas zijn er de komende periode weinig wedstrijden. De eerstvolgende is pas in oktober. Dat geeft ons wel de tijd om flink aan onszelf te werken!”