Als je in 2019 in topvorm aan de start wil staan, moet je genoeg kilometers in de benen hebben. Daarom trok Roel naar het Spaanse Salo. Van 13 tot en met 21 december nam hij daar deel aan een trainingskamp van de KNWU. Met trainingsmaat Cor van Leeuwen maakte hij onderdeel uit van een gezelschap van 15 personen, waaronder drie tandemteams. Onder toeziend oog van Albert Smit, talentencoach Para-cycling, werd er getraind, getraind en nog eens getraind.

Na verdrietige privéomstandigheden greep Roel dit trainingskamp aan om de draad weer op te pakken en zijn vorm terug te krijgen. In zes dagen tijd legde hij 700 kilometer af, zat hij zo’n 26 uur op de fiets en ging hij ontelbare keren berg op, berg af. Tussendoor werd gerust, gegeten en gesproken met de coach en trainingspiloot.

Het Spaanse klimaat en het gebied leenden zich perfect voor een trainingskamp. Rond Salo kwamen Roel en zijn gezelschap ook het Sunweb-team met Tom Dumoulin tegen. Ze spraken zelfs nog met coach Adrie Helmantel.

Met het vliegtuig keerden de wielrenners terug naar Nederland. De materialen werden met bussen vervoerd. De basis is gelegd voor een succesvol nieuw seizoen.