Van 16 tot en met 19 mei namen Roel en Roland deel aan de Wereldbekerwedstrijden in het Belgische Oostende. Voor het eerst stonden ze in deze samenstelling aan de start van een wereldbeker.

Met windkracht 5 langs de kust reden ze vrijdag 17 mei de tijdrit: 4 rondes van 9 kilometer. Roel: “Direct na de start zochten we het goede fietsritme. Het eerste deel van het parcours was erg technisch, maar we kwamen hier zonder risico doorheen. Langs het strand hadden we afwisselend wind mee en wind tegen. Ons doel was om onze voorganger in te halen. Dat lukte ons in de laatste ronde! Uiteindelijk werden we 12e in een veld van 20 teams.”

Zondag 19 mei stond de roadway op het programma. Door wind en regen legden 26 teams de 104 kilometer af, deels door het dorp, deels over open vlakte. “Een plek in de top tien was ons doel. We kwamen goed naar voren, het technische deel van het parcours reden we als een van de besten, maar het lukte ons niet om weg te komen uit het peloton. Ik kreeg last van mijn onderrug. Dat verhinderde een goede eindsprint, waardoor we op een teleurstellende 15e plaats eindigden. Maar we hebben van deze eerste grote wedstrijd samen veel geleerd. We kijken vooruit en hopen als duo steeds beter en sterker te worden!”

Bekijk de foto’s in het fotoalbum >>