De wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Corridonia, van 9 tot en met 12 mei, verliepen voor Team Roel Scheij niet naar wens. Roel: ”De twintig beste, internationale tandemkoppels namen aan deze bekerwedstrijden deel. Aldo en ik stonden aan de start, maar helaas verkeerde ik niet in topconditie. De week ervoor had ik met koorts in bed doorgebracht. Daarvan was ik nog niet helemaal hersteld.”

“De tijdrit op 10 mei reden we in een heerlijk zonnetje bij een temperatuur van zo’n 20 graden Celsius. De eerste ronde zat het tempo er goed in. Alleen tijdens de steile afdaling bleek onze tandem niet bestand tegen snelheden van boven de 80 km/u: het achterwiel ging zwabberen. En twee kilometer klimmen als je verkouden bent, is ook geen pretje. Ik kreeg mijn ademhaling moeilijk onder controle. Elke ronde werd het meer afzien. Uiteindelijk reden we naar een 11e plek, op 15 seconden afstand van de nummer 10.”

“Op 12 mei, tijdens de wegrace, was het een stuk frisser, maar gelukkig wel droog. Helaas ging alles fout wat er maar fout kon gaan. Bij de eerste trap die we maakten, schoot de ketting van het grootste tandwiel naar het kleinste. Daardoor konden we niet meer schakelen. Aldo deed nog een poging om het probleem op te lossen, maar helaas vergeefs. Dat betekende het einde van de koers. We baalden, ik was boos, maar het was niet anders. Waarschijnlijk heeft de derailleur een tik gehad, waardoor hij in de beveiligingsstand terechtkwam en niet meer schakelde. Dankzij die materiaalpech konden we niet rijden voor een plek in de top 10.”