De wielersport kan mooi, maar ook bikkelhard zijn. Dat ondervonden Roel en Roland 7 en 8 april tijdens de UCI C1 Paracycling in het Italiaanse Massa. Zo sta je op het podium, op een welverdiende tweede plaats. Zo sta je aan de kant van het parkoers met een lekke band.

Zaterdag reden Roel en Roland zich naar het zilver in de wegwedstrijd. Ze lieten de nummer 3 een minuut achter zich. De tijdrit op zondag werd echter een deceptie vanwege een lekke band.

Een bijzondere vermelding verdient Piet van Meteren, die de materiaalwagen naar Italië reed en ondanks strubbelingen onderweg toch tijdig op de plaats van bestemming arriveerde.

Wat dit weekend in ieder geval duidelijk werd, is dat Roel zich goed ontwikkelt. Deelname aan de Paralympische Spelen wordt van een droom een steeds reëlere optie. De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken in Bresia, wederom Italië. Coach Erik Dekker en de rest van de crew stellen alles in werking om het materiaal en de fietsers in goede conditie aan de start te krijgen.

Fotoalbum >>

Tekst: Loeki Bruinink