Donderdagavond 13 juni vertrokken Roel en Roland met begeleider George richting Zwitserland voor de Tour de Suisse, een tweedaags evenement, gekoppeld aan de Ronde van Zwitserland voor de profs. Eerste tussenstop; Feuerhardt (DU). Na een goede nachtrust – voor renners minstens zo belangrijk als een training – werd de reis vrijdag vervolgd naar Langnau (ZWI). Rond een uur of 4 kwam Team Roel Scheij aan in het mooie Langnau, waar een dag later de tijdrit verreden zou worden.  Na een uurtje losgefietst te hebben, was het al weer etenstijd. Omdat de tijdrit relatief vroeg op het programma stond (10.01 uur) keerden de heren op tijd terug naar het hotel.

Op zaterdag ging de wekker om 07.30 uur voor een licht ontbijt, je wilt immers niet met een te volle maag de tijdrit rijden. Het parcours was vrij eenvoudig: 9,5 km, met een paar bochten. Na een goede warming-up vertrokken Roel en Roland voor hun race tegen de klok. Al na 2 km haalden ze hun voorgangers in, die 30 seconden eerder waren gestart. Na 7 km kregen de mannen het even moeilijk, maar ze herpakten zich goed. Helaas werden ze 500 meter voor de finish ingehaald door de regerend Olympisch kampioenen Timo Fransen en Vincent Terschure. Toch was een podiumplek het resultaat: een derde plek, op 1.14 minuut achter Timo en Vincent en 18 seconden achter de Duitse tijdritkampioenen. Een goede prestatie, want een week geleden, in Keulen, was het verschil nog ruim 50 seconden op de Duitsers. Reactie Roel; “De gemiddelde snelheid van de tijdrit was hoog: 47,4 km/u. We konden lang een hoog tempo aanhouden. Dat we onze voorgangers al snel inhaalden was goed voor ons moreel. Na het keerpunt vond ik het moeilijk om kracht te blijven zetten, maar uiteindelijk mogen we tevreden zijn!”

Op zondag was de start in Stockental.  Er stond een wegwedstrijd op het programma over één uur en een ronde. Het parcours was lastig, slechts 1300 meter lang, met veel haakse bochten. Gelukkig zijn wij Nederlanders gewend aan bochtige parkoersen met onze criteriums. De weergoden waren Team Roel Scheij gunstig gezind, want de koers werd verreden onder een stralende zon en ruim 20 graden. Na 20 minuten besloten Roel en Roland om eens aan te vallen; na een haakse bocht zetten ze vol aan. Ze hadden meteen een gat en bouwden dit gedurende een aantal ronden uit. Van achteruit kwam de tandem van Fransen-Terschure snel dichterbij. Roel en Roland gaven hun benen even rust en draaiden samen met de Olympisch kampioenen vol door. Na 40 minuten bleek dat Fransen-Terschure een maatje te groot waren, want op de versnelling van hen hadden Roel en Roland geen antwoord. Maar het gat was gemaakt, Roel en Roland gaven hun voorsprong niet meer uit handen en reden naar een keurige tweede plaats! Een prestatie waar de mannen trots op waren. Reactie Roel;  “Onze tactiek was om aanvallend te rijden en dat is gelukt. Het ging lekker, ik kon goed kracht zetten en we kwamen goed door de bochten. Een geslaagde Tour de Suisse!”

Een speciaal woord van dank voor George Sterrenberg, die als begeleider al mee was gegaan naar Keulen en de mannen nu weer heeft bijgestaan. Mede dankzij hem kon Team Roel Scheij deze prestatie neerzetten!

Volgende afspraak; EC Elzach (Duitsland) –  6 en 7 juli!